Communiewerkgroep Cromvoirt

eerste communie

Eerste Heilige Communie in de St. Lambertuskerk te Cromvoirt.

Na twee jaar is het dan weer zover.

Eerste Communie Cromvoirt foto 1

Negen leerlingen van groep 3 en 4 van juf Tanja wilden graag hun communie doen:

Tim, Kristoff, Daan, Mendy Mey, Pleun, Jade, Azahara, Veerle en Maud.

Samen met hun klasgenootjes kregen zij voorbereiding d.m.v. het project “Juul in de wolken”: zeer aansprekend voor de kinderen van deze leeftijd.

En bij de voorbereiding hoort natuurlijk ook een bezoek van kapelaan James in de klas.

Wat wisten ze al veel over God en over het geloof.

Ook een bezoekje aan de kerk was erg interessant en de kinderen vroegen dan ook honderduit.

Het goede doel dat is gekozen is het vakantieproject van Vincentiusvereniging Vught:

de aanschaf van speelgoed voor de kinderen uit Vught/Cromvoirt die op kosten van deze vereniging een weekje vakantie mogen vieren in een chalet op De Reebok in Oisterwijk.

Niet alleen staan de kinderen hiervoor een deel van hun communiegeld af, maar mogen zij ook de opbrengst van het statiegeld van de afgelopen maanden van de Emte daarvoor gebruiken. Een bijzonder gebaar! We zijn Rob, de filiaalhouder, dan ook zeer dankbaar daarvoor.

Het gespaarde geld zal tijdens de dankviering op zondag 26 juni aangeboden worden aan Henriëtte Schuurmans, die bestuurslid is en het vakantieproject onder haar hoede heeft.

Maar zover is het nog niet: eerst hadden we nog de communieviering op zondag 22 mei.

Wat was het een feestje! Om 09.15 uur kwamen de communicanten samen met hun ouders onder begeleiding van muziek van de Cromvoirtse fanfare naar de kerk gelopen.

Daar werden ze opgewacht door kapelaan James.

Allemaal op hun paasbest en toch wel wat zenuwachtig liepen ze de overvolle, prachtig versierde kerk binnen.

En wat was het een mooie viering!

Hoe bijzonder is het om na afloop dan ook nog eens een serenade te krijgen van de Cromvoirtse fanfare.

Na afloop van de viering was er overal volop feest in het dorp.